Livechannel AB producerar rekordmånga matcher från Curling EM i Helsingborg

Curling EM 2019  spelas i år i Helsingborg och Livechannel har av World Curling Federation fått uppdraget att producera alla TV sändningar därifrån. Vi har tidigare producerat t.ex. Pacific/Asia Curling Championships vilket är motsvarigheten till EM i den regionen från både Gangneung i Sydkorea och Erina i Australien men för dessa event har produktionerna varit i en något mindre skala och inte heller gått till lika många broadcasters som det nu blir från årets EM.

För årets EM i Helsingborg kommer det att bli produktion av totalt 15 till 18 matcher varav SVT kommer att sända 10 matcher i gruppspelet och hela slutspelet. Förutom SVT kommer Eurosport, Swiss TV, NBC-US, TSN-CA, BBC-UK och Olympic Channel att sända matcher. Alla livematcher kommer också att visas på WCF’s YouTube och Facebook sidor.

Produktionen kommer att göras med totalt nio kameror och täcka en huvudmatch samt uppdateringar från de andra matcherna som spelas samtidigt. Vi samarbetar med Live OB som står för merparten av tekniken för detta event .

Vi är naturligtvis mycket nöjda och stolta över att ha fått förtroendet att producera detta event för WCF.