Utbildning och konsultation

LiveChannel startades inte som ett TV-produktionsbolag. Vi började utifrån idén att bandbredden skulle öka, att kapaciteten på datorerna skulle bli bättre och att alltfler skulle välja själva vad de ville se på TV. När vi 2005 besökte en av Sveriges många curlinghallar fick vi frågan:
– Var vill ni ta detta då? Hur tror ni att framtiden ser ut?
Varpå vi svarade:
– Vi är inte nöjda förrän du kan sitta i TV-soffan och se finalen i curlingens elitserie.
Det raka svaret var:
– Glöm den utopin. Det kommer aldrig att hända.

konferensEn annan dialog vi hade var gentemot vår första streamingleverantör. På den tiden räknade man i ”samtida tittare”, dvs hur många tittare kunde titta samtidigt.
– Hur många samtida tittare vill ni ha?
– Jaaa. Jag tror inte att 300 räcker. Vi kommer att slå i taket.
– Aldrig! Ni kommer aldrig att komma över 100. Det finns ett event i Europa som haft över 1000 samtida tittare. Det var MTV som sände live från Holland.ni får 100.
Vi stod på oss och fick 300 samtida tittare. Naturligtvis slog vi i taket och ett par hundra tittare kunde inte se herrarnas elitseriefinal i curling 2006.

Gång på gång har LiveChannel sett och agerat på webbTV:s utveckling. Vi har precis som många andra gjort både rätt satsningar och fel satsningar. Vår erfarenhet i både produktion och distribution är till stor hjälp för de som behöver beställarkompetens och praktisk produktionskompetens inom webbTV.

Kontakta oss och berätta vad ni behöver så löser vi problemet.
Telefon: 070-375 75 03
Epost: info@livechannel.se