I startgroparna för nästa stora curlingevent – Pacific-Asia Curling Championships 2016 i Uiseong, Sydkorea

Vi har inte varit så bra på att lägga upp nyheter  här på vår hemsida den den senaste tiden. Det beror främst på att vi varit upptagna med att anpassa ny teknik inför nästa stora event Pacific-Asia Curling Championships 2016 i Uiseong, Sydkorea. Detta kommer att bli vår hittills största produktion och vårt team kommer att totalt bestå av sju personer. Vi är tre från Livechannel och dessutom blir det frilansare från både Sverige och Kanada.

Sändningarna från PACC 2016 kommer förutom den vanliga kanalen på YouTube även att distribueras via fiber/satellit till broadcasters i Kina, Japan, Sydkorea och Nya Zeeland vilket innebär väldigt stor publik troligen främst i Kina.

Inför denna säsong har vi investerat en hel del i ny teknik och vi kan bland annat nämna följande:

  • 2 st nya remote kameror Sony BRC-H900 (används för overheadbilder från bona i Curlingproduktionen)
  • Ny reprismaskin 3Play 425 med fyra in och två ut
  • Helt ny grafikplattform baserad på Character Works mjukvara som körs på en väldigt vass specialkomponerad PC arbetsstation
  • Shogun Flame disk recorder inkl. en massa disk för arkivering/mastring

Mest jobb har det varit med den nya grafikplattformen där vi har börjat ”från scratch” med att skapa alla skyltar enligt World Curling Federations standard. Plattformen ger oss möjlighet till mera ”levande” grafik med animationer, flares etc. Den har också bra stöd för att hämta aktuella data till skyltarna från externa källor vilket kommer att bli nästa steg i samband med kommande curlingevent.

Mvh / Berth Brandell